Sociedad maakt einde aan drama-reeks in derby

31 december 2020, 15:56

Real Sociedad heeft het succesvolle jaar dan tóch nog met een positief gevoel af weten te sluiten. Sociedad won de Baskische derby op bezoek bij Athletic Bilbao en maakte daarmee een einde aan een reeks van liefst negen wedstrijden zonder zege. Door de overwinning kan Sociedad eindelijk weer omhoog kijken.

Stiekem werd er gedroomd in de eerste weken van het seizoen, van een Leicester City-achtig sprookje. Sociedad stond fier aan kop van La Liga en speelde tegenstanders ook nog eens massaal van de mat. Het doelpuntloze gelijkspel in de Europa League tegen AZ bleek echter de opmaat voor een vrije val. Sociedad bleef negen wedstrijden zonder zege en zag de koppositie steeds verder uit zicht raken.

In de Baskische derby rechtte Sociedad echter de rug. Het was Christian Portu die na een fraaie aanval al na vijf minuten tegen de touwen schoot. Het was meteen de enige treffer van de middag én de laatste van het uiterst bewogen 2020. Door de zege kwam Sociedad op 29 punten, zes minder dan koploper Atlético Madrid. Los Rojiblancos hebben echter nog drie wedstrijden minder gespeeld en kunnen het gat dus op dertien brengen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen