Babel wil zich bewijzen in Oranje en is blij met steun De Boer

1 januari 2020, 12:52

Ryan Babel heeft goede hoop om ook onder Frank de Boer een belangrijke rol te gaan spelen bij het Nederlands elftal. De ervaren aanvaller werd recent door de bondscoach van Oranje in bescherming genomen en voelt zich nog altijd zeer gewaardeerd in de selectie. "Ik denk dat er voor iedereen nog kansen liggen om zich te bewijzen, dus ook voor mij."

Dat vertelt hij in het magazine van Pro Shots. "Of dat nu als pinchhitter is of vanuit de basis moeten we maar zien. Een ouderwetse nummer 9 in de spits ben ik officieel niet meer, maar ik kan het wel spelen. Ik zou het zeker ook willen spelen met veel bewegende spelers om je heen", aldus Babel, die momenteel onder contract staat bij Galatasaray. In totaal speelde hij 64 interlands voor het Nederlands elftal.

Lees ook: De Boer beschermt Babel en Strootman: "Ze zíjn belangrijk"

"Ik ben blij dat de nieuwe bondscoach Frank de Boer zich duidelijk heeft uitgesproken over mij", zei Babel. "We zitten nu in een fase waarin we zoekende zijn naar de beste formatie. Je ziet dat ook in de zes wedstrijden onder Frank de Boer, waarin we steeds in een andere formatie speelden." Onder de opvolger van Ronald Koeman kwam Babel al viermaal in actie. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen