Van Seumeren over top-drie-uitspraak: "Vaak verkeerd uitgelegd"

1 januari 2020, 17:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is duidelijk dat FC Utrecht de hoge ambities in de eerste seizoenshelft niet heeft kunnen waarmaken. De Domstedelingen hadden als doel om de topdrie van de Eredivisie te bestormen, maar staan nu slechts tiende en zijn al uitgespeeld in de beker. Frans van Seumeren reageert op zijn eerdere uitspraken.

Utrecht werd in de eerste seizoenshelft om de oren geslagen met de opmerking dat het doel is om de top-drie te bestormen. "Dat is vaak verkeerd uitgelegd. Je mag toch best ambities hebben", reageert de grootaandeelhouder tegen het Algemeen Dagblad. "Als je jaren bij de eerste zes eindigt dan mag je toch de wil uitspreken om de top 3 aan te vallen. Dat is toch geen schande? Als je nu kijkt naar de wedstrijden tegen PSV en Feyenoord. Dan zie je dat we ze qua niveau aanvallen. Iedereen zeurt daar over, maar daar ben ik wel een keer klaar mee."

Over het spel is Van Seumeren niet per definitief negatief. "We hebben alleen maar pech gehad. We hebben tegen Ajax verloren, terwijl we tien minuten voor tijd met 4-3 voorstaan. Het zat ook niet mee. Ik kan zo vijf wedstrijden opnoemen waarin we zat kansen hebben gehad om te winnen, maar het niet lukte. Feyenoord, ADO, VVV, Heerenveen, Groningen: het verhaal is bekend", zegt Van Seumeren.

Het doel om Europees voetbal te halen hoeft nog niet overboord te worden gegooid, vindt de grootaandeelhouder. Hij houdt vertrouwen in het halen daarvan. "Ik blijf daar wel positief in, want hoewel ik van sommige spelers iets meer verwacht, blijf ik ervan overtuigd dat wij een hartstikke goede selectie hebben. We hebben geen echte spits? Dalmau is een echte spits. Die heeft gelukkig tegen Emmen een belangrijk doelpunt gemaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen