De Boer: "Met een halve finale op het EK doen we het goed"

1 januari 2020, 19:17

Het is voor het Nederlands elftal zeer belangrijk hoe het herstel van Virgil van Dijk gaat verlopen. Stel dat de aanvoerder op tijd fit wordt voor het EK, dan kan dat Oranje een flinke impuls geven. Dat weet ook bondscoach Frank de Boer, die mikt op een plek in de halve finale.

Tegenover De Telegraaf blikt de bondscoach alvast vooruit op het EK van komende zomer. "Gezien de krachtsverhoudingen in Europa zouden we het met het bereiken van een plaats in de halve finale heel goed doen", zegt de bondscoach. "België is voor mij de favoriet, met daarachter Frankrijk, Spanje en Duitsland. Wij zitten in het rijtje Engeland, Italië en Portugal, als we top zijn. Daarbij scheelt het of Virgil erbij is. Hij is de beste verdediger van de wereld."

De Boer is blij dat de kritiek op hem wel weer aardig is gaan liggen. Hij merkte dat er rondom zijn aanstelling veel negatieve geluiden te horen waren. "Soms ging het wat ver. Iedereen heeft z'n eigen voorkeur en mag zich uitspreken, maar soms leek het alsof ik me moest verantwoorden voor de keus van de KNVB om mij als bondscoach aan te stellen. Het is toch echt zo dat het initiatief van de KNVB is uitgegaan en Nico-Jan Hoogma mij heeft benaderd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen