Sparta-voorzitter: "Onontkoombaar dat we op gras gaan spelen"

1 januari 2020, 22:18

Het is een kwestie van tijd voordat Sparta Rotterdam de plastic mat in het stadion gaat inruilen voor een grasveld. Dat is althans de verwachting van voorzitter Leo Ruijs. Hij verwacht dat alle clubs op termijn over moeten stappen op natuurgras.

"Ik denk dat de Eredivisie CV het deel uit gaat laten maken van de licentie-eisen. Ik denk dat het onontkoombaar is dat we op gras gaan spelen. We willen het en onze supporters ook", legt hij uit aan RTV Rijnmond. "Er was eerst echt een goede reden waarom we voor kunstgras hebben gekozen; dat was een financieel verhaal. Maar je hebt nu die licentie-eisen in je hoofd. Plus: het beperkt je ook als je kijkt naar de markt van potentiële spelers voor Sparta. We lopen toch aardig wat spelers mis door kunstgras. Dat is een extra reden. Maar het is niet eenvoudig om in deze periode zo'n project van de grond te krijgen", doelt hij op het coronavirus.

Volgens de preses heeft Sparta de situatie ondanks de crisis en de afwezigheid van fans wel goed voor elkaar. "We zijn blij dat het voetbal wel gewoon doorgaat. We hebben genoeg vlees op de botten om de rest van het seizoen vol te houden. Maar dat het product betaald voetbal op deze manier onder druk staat, is wel duidelijk", weet Ruijs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen