Snoei blij met eerste kraker in nieuwe jaar voor De Graafschap

2 januari 2020, 10:42

De Keuken Kampioen Divisie wordt zaterdagavond hervat met twee duels. Waar eerst de kelderkraker tussen Helmond Sport en FC Dordrecht (18.45 uur) op het programma staat, is het om 21.00 uur tijd voor de topper tussen de nummers twee en drie: Almere City – De Graafschap. Mike Snoei, trainer van de Superboeren, vindt het fijn om direct een goede tegenstander te treffen in 2021.

Met een achterstand van vijf punten op Almere City en acht op koploper SC Cambuur wacht De Graafschap direct een zeer belangrijk duel bij de start in het nieuwe jaar. De Superboeren willen maar al te graag promoveren en kunnen een nederlaag dus niet gebruiken. De druk staat dus direct al op de ketel voor het team van Mike Snoei. "Misschien maar goed ook", zegt de trainer in gesprek met Omroep Gelderland. "Dan weet je meteen waar je aan toe bent. Geen twijfelachtige tegenstander, waar je het misschien wel even tegen zou kunnen doen, als die al bestaan. Maar meteen al een favoriet, die bij die vijf ploegen zit die strijden om die twee plekken."

Vorig seizoen kwam De Graafschap sterk uit de winterstop en daar rekent Snoei nu ook op. "We moeten met elkaar weer die hele goeie serie gaan maken. Vorig jaar kwamen we uit Spanje en gaven we daar een mooi vervolg aan." Toen won De Graafschap nog met 0-2 in Almere. "Maar dit is weer een heel ander affiche. Zij hebben wat andere spelers en bij ons is er wat gebeurd", aldus Snoei.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen