Spurs winnen dankzij Kane en Son van Leeds

2 januari 2020, 16:10

Tottenham Hotspur heeft voor het eerst sinds begin december weer eens een duel gewonnen in de Premier League. De ploeg van José Mourinho won thuis met 3-0 van Leeds United. Steven Bergwijn versierde een strafschop, maar Harry Kane en Son Heung-Min waren weer eens de grote uitblinkers bij de Londenaren. De Spurs klimmen door de zege voorlopig naar de derde plaats.

Voorafgaand aan het duel was er veel te doen om het trio Sergio Reguillon, Giovani Lo Celso en Erik Lamela. De drie spelers van de Spurs raakten in opspraak, nadat er een foto was uitgelekt van een kerstfeest waar achttien mensen waren. Het feest, dat naar verluidt in het huis van Lo Celso plaatsvond, is in strijd met de coronamaatregelen in Londen. Daar mogen verschillende huishoudens niet bij elkaar komen. Manuel Lanzini, speler van West Ham United, zou ook aanwezig zijn geweest.

Reguillon zat op de bank, waar Lamela en Lo Celso tegen Leeds niet van de partij waren. Zonder het drietal begonnen de Spurs sterk aan het duel met Leeds, dat afgelopen weekend nog met 0-5 won bij West Brom. De thuisploeg had al wat mogelijkheden gehad, maar had een penalty nodig om op voorsprong te komen. Bergwijn werd neergelegd door Alioski, waarna de bal op de stip ging. De VAR zag dat de overtreding net binnen het strafschopgebied plaatsvond en Kane schoot het buitenkansje raak: 1-0. Kane heeft daardoor tegen iedere tegenstander gescoord die hij trof in de Premier League. Bergwijn kreeg vijf minuten na de openingstreffer een grote kans op de 2-0, maar schoot wild over. Even later werd de score alsnog verdubbeld. Op aangeven van Kane tikte Son bij de eerste paal binnen. Op die manier werden ze het eerste duo dat samen bij dertien goals betrokken was in de Premier League, sinds Alan Shearer en Chris Sutton in 1994/1995 bij Blackburn Rovers.

Leeds probeerde er in de tweede helft nog een wedstrijd van te maken en bleef maar aanvallen. Het sorteerde geen effect en de Spurs vond het wel goed na de 3-0 van Toby Alderweireld. De Belg kopte al snel na rust bij de eerste paal een corner binnen en besliste zo het duel. Matt Doherty kreeg op het eind nog een rode kaart, maar toen was het duel al lang en breed gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen