PSV voegt negentienjarige Vertessen toe aan A-selectie

2 januari 2021 – Yorbe Vertessen maakt in het nieuwe kalenderjaar deel uit van de A-selectie van PSV. De negentienjarige, multi-inzetbare aanvaller trainde al langer mee met het eerste, maar is nu door trainer Roger Schmidt ook officieel bij de ploeg gehaald. Vertessen maakte dit seizoen al zijn eerste minuten in de Eredivisie; thuis tegen FC Utrecht speelde hij 22 minuten mee.

PSV voegt negentienjarige Vertessen toe aan A-selectie

PSV maakte het nieuws bekend op de eigen clubwebsite. De Belg speelde al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. "Na tien jaar in onze jeugdopleiding maakt Yorbe nu de overstap naar PSV 1", lichtte technisch manager John de Jong het nieuws toe. "Twee jaar geleden ging hij al mee op trainingskamp, maar door blessureleed bleef een overstap uit. Desondanks is Yorbe blijven vechten voor zijn kans in het eerste elftal. Die kans heeft hij nu met beide handen gegrepen. We belonen Yorbe hiermee voor zijn harde werk."

Yorbe speelde de afgelopen jaren ook in de jeugdelftallen van België. In 2018 was hij de topscorer van het EK Onder 17 met vier doelpunten. Bij Jong PSV speelde hij dit seizoen negen wedstrijden. Daarin scoorde hij vier keer. 

PSV

gerelateerd