Aanwinst Pratto is Feyenoord dankbaar voor 'unieke kans'

2 januari 2020, 16:24

Lucas Pratto heeft zaterdagmiddag voor het eerst als Feyenoorder de pers te woord gestaan. De van River Plate gehuurde spits sprak van een 'unieke kans' die hij van de club kreeg en hoopt deze met prestaties uit te kunnen betalen. "Dit is een enorme kans voor mij. Ik ben ontzettend blij om hier te zijn."

Pratto erkende dat het geen makkelijke keuze was om River Plate te verlaten. "Ze houden veel van me en de club wilde zelf ook dat ik zou blijven, maar dit was een mogelijkheid die ik niet kon laten liggen, een grote club die zich op mij richtte", zei hij in gesprek met Feyenoord TV. "Bij River Plate begrepen ze dat dit een mogelijkheid was die maar één keer in mijn leven voorbij komt. Ik ben heel dankbaar dat ze me hebben laten gaan en ben Feyenoord nog dankbaarder dat ze interesse in mij toonden."

Over wat hij Feyenoord kan bieden, was de 32-jarige Argentijn duidelijk. "Ervaring en winnaarsmentaliteit. Ik wil het team helpen kampioen te worden, net als bij alle andere clubs waar ik gespeeld heb. Deze kans is uniek, ook door mijn leeftijd en ervaring. Ik denk dat ik met mijn mentaliteit en ervaring het team kan helpen om mee te doen om het kampioenschap." Zijn ambities stak Pratto niet onder stoelen of banken. "We zitten erg dicht bij de koppositie. Ik denk dat de eerste fase na de winterstop (onder meer tegen AZ, Ajax en PSV, red.) bepalend is om tot het einde mee te blijven doen. Daarnaast willen we ook de beker winnen, dat is een duidelijke doelstelling."

Zoals uit zijn eerste teksten ook duidelijk wordt, staat Pratto bekend als een 'publieksspeler'. Dat hij in een lege Kuip zal moeten debuteren, is dan ook een minpunt. "Ik heb beelden van supporters gezien tijdens wedstrijden met publiek. Daar zie je dat er een heel goede sfeer hangt. Ik heb met Marcos Senesi (landgenoot, red.) gesproken en hij zei hetzelfde. Ik kan niet wachten tot de supporters weer het stadion in mogen en de sfeer mee te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen