Mourinho blij met zege: "Hebben duel gecontroleerd"

2 januari 2020, 16:30   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 16:39

Tottenham Hotspur won na bijna een maand zonder zege weer eens een duel in de Premier League. Leeds United werd met 3-0 verslagen en dat stemde trainer José Mourinho tevreden. Hij zag dat de Spurs het initiatief namen en het duel controleerden. Door de overwinning klimmen de Londenaren voorlopig naar de derde plaats in de Premier League. 

De Spurs kregen in de eerste helft voldoende mogelijkheden, maar hadden een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Nadat Steven Bergwijn werd neergelegd, benutte Harry Kane het buitenkansje. Hij was ook de aangever bij de 2-0 van Heung Min-Son. Toby Alderweireld zette vlak na rust de eindstand op het bord. "Het was een goede wedstrijd", zei Mourinho tegen het clubkanaal van de Spurs. "We hebben de speelwijze van Leeds heel goed aangepakt. Zij scoren makkelijk en vallen agressief aan, maar wij wisten waar de pijnpunten lagen van Leeds en hebben daarvan geprofiteerd. We domineerden de wedstrijden en hebben het initiatief genomen. Na twintig minuten in de tweede helft raakten we de grip kwijt, maar met het inbrengen van Moussa Sissoko en Lucas Moura kregen we de controle terug." 

Mourinho was ook blij voor Son, die zijn honderdste goal maakte voor de Spurs. "Dat hij één van de achttien spelers is die in de club van honderd staat hier, is heel knap", vindt de Portugees. "Mensen kunnen nu zien wat voor een goede speler hij is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen