Teleurstellende remise in derby van Sevilla

2 januari 2020, 18:11

De derby van Sevilla is zaterdagavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Van een morele winnaar was daarbij geen sprake: uitploeg Sevilla was het aan zijn stand verplicht om voor drie punten te gaan, waar Real Betis de kans om via een strafschop de winnende goal te maken liet liggen. Luuk de Jong werd al in de rust naar de kant gehaald, Karim Rekik en Oussama Idrissi bleven negentig minuten op de bank.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang en bij rust had nog geen enkele speler op doel geschoten. Spectaculair werd de wedstrijd sowieso niet meer, maar kort na rust wist Suso namens Sevilla wél het doel te vinden. Waar de ploeg aan de linkerkant van het veld een aanval opzette, kon hij op rechts met veel ruimte de zestien betreden. Hij ontving de bal en schoot deze in de rechterhoek raak: 1-0.

Het antwoord volgde snel toen Loren in de zestien van de bezoekers werd neergelegd en een strafschop verdiende. Sergio Canales ging achter de bal staan en schoot binnen. Hetzelfde had hij moeten doen toen zijn ploeg in de 75e minuut opnieuw een strafschop verdiende. Dit keer eiste Nabil Fekir, die de penalty ook versierde, de mogelijkheid echter op. Dat zal hem niet in dank zijn afgenomen, want van elf meter miste hij de kans om Real Betis de overwinning te bezorgen.

Het bleef 1-1 en dus deden beide ploegen geen goede zaken. Real Betis klimt nog wel over Cadiz heen naar de negende plek; Sevilla blijft met 27 punten vijfde. Daar kan het FC Barcelona van Ronald Koeman zondag overheen, als het weet te winnen op bezoek bij SD Huesca.