Leipzig klimt na moeizame zege naar koppositie

2 januari 2020, 22:23

RB Leipzig is voor even de nieuwe koploper van de Bundesliga. Waar het Bayer Leverkusen van Peter Bosz dat eerder op de avond verzuimde, pakte Leipzig tegen VfB Stuttgart wel de winst. Eenvoudig verliep het niet, maar na enkele grote gemiste kansen was een goal van Dani Olmo voldoende om de wedstrijd over de streep te trekken. Het duel eindigde in 0-1.

De gehele wedstrijd was er een veld- en kansenoverwicht voor RB Leipzig, maar lange tijd wist de ploeg dat niet om te zetten in doelpunten. Al na vier minuten was Angelino met een volley dichtbij, maar hij stuitte op op keeper Gregor Kobel. De grootste kans was er een van elf meter: Emil Forsberg mocht vanaf de stip aanleggen na een overtreding van Pascal Stenzel. Ook deze mogelijkheid werd echter niet verzilverd; opnieuw stond Kobel in de weg voor de Duitse topclub.

Voor en na rust bleef Leipzig kansen krijgen, maar ook pogingen van Dani Olmo, Amadou Haidara en opnieuw Forsberg wilden er niet in. Het zou tot de 67e minuut duren voor de ban eindelijik gebroken werd. Het was Olmo die binnen schoot en zijn ploeg de openingstreffer bezorgde die uiteindelijk genoeg zou blijken voor de overwinning. Haidara en invaller Alexander Sørloth kregen nog grote kansen op een ruimere zege, maar het bleef bij 0-1.

RB Leipzig klimt na de zege voor even naar de koppositie. Eerder op de avond had Bayer Leverkusen die plek al in kunnen nemen, maar de ploeg van Peter Bosz verloor met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Hoe lang Leipzig aan kop zal blijven is de vraag, want morgen kan Bayern München de koppositie weer heroveren als het in eigen huis wint van Mainz. Voor Leipzig staat volgende week de topper tegen Borussia Dortmund op het programma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen