Arsenal sluit 'cruciale week' af met vierklapper tegen West Brom

2 januari 2020, 23:07   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 23:20

Arsenal heeft de weg omhoog zaterdagavond tegen West Bromwich Albion voortgezet. De ploeg leek ontketend en won door twee zeer sterke fases in de wedstrijd ruim met 0-4. Kieran Tierney, Bukayo Saka en Alexandre Lacazette (2) zorgden voor de treffers. Arsenal klimt naar plek elf en de 'degradatiezorgen' van een week geleden zijn inmiddels ver weg.

Na zeges op Chelsea (3-1) en Brighton (0-1) zag het er weer iets rooskleuriger uit voor The Gunners. West Brom, dat dit seizoen pas één overwinning boekte en daarmee negentiende stond, leek de perfecte tegenstander om deze reeks verder uit te breiden. Dat bleek, want Arsenal kwam goed voor de dag. In de 23e minuut was dat voor het eerst ook zichtbaar op het scorebord. Kieran Tierney kwam op vanaf links en liet tegenstander Darnell Furlong alle hoeken van het veld zien. Hij passeerde hem eerst aan de buitenkant en vervolgens nog een keer binnendoor, waarna hij vanuit de hoek erg fraai binnen schoot: 0-1. De tweede treffer zou snel volgen: de ploeg van Mikel Arteta combineerde razendsnel door de achterhoede van de thuisploeg heen, met Bukayo Saka als eindstation, die eenvoudig af kon maken.

Na rust nam Alexandre Lacazette in vier minuten tijd de rest van de doelpuntenproductie voor zijn rekening. In de 61e minuut was hij de afmaker van een 'flipperkast-goal', waarbij eerst Semi Ajayi een voorzet van Saka tegen zijn eigen paal werkte, vervolgens Emile Smith Rowe de bal tegen diezelfde Ajayi op schoot en de Franse spits in derde instantie wel de bal het net in jaagde. Zijn tweede volgde snel: uit een counter dook hij vlak voor het doel op om met zijn knie een voorzet van Tierney binnen te werken: 0-4.

Zo is het in een week tijd heel snel gegaan voor Arsenal. Precies een week eerder, voorafgaand aan het duel op Boxing Day tegen Chelsea, werd de ploeg al bestempeld tot degradatiekandidaat. "De komende week is cruciaal", zei trainer Arteta dan. Dat er vervolgens negen punten in drie wedstrijden gepakt werden, zal hij niet hebben durven dromen. The Gunners staan na vandaag elfde met 23 punten. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.