Almere City nog altijd op titelkoers: "We zijn op de goede weg"

2 januari 2021 – Met hangen en wurgen slaagde Almere City er zaterdagavond in de topper tegen De Graafschap te winnen en zo de periodetitel binnen te slepen. Dat het een slechte wedstrijd was, was voor Almere-aanvoerder Ryan Koolwijk meer dan duidelijk. "Een beetje een Jupiler League-wedstrijd", zo omschreef hij het.

Almere City nog altijd op titelkoers: "We zijn op de goede weg"

Voor de camera van ESPN vatte hij dat samen. "Weinig voetbal en vooral in de tweede helft van ons veel lange ballen en een beetje tegenhouden. Mijn gevoel was: de 0-0 vasthouden en blij zijn met een punt. Toen kwam er nog één corner. Wij hadden afspraken en die kwamen precies uit, dat was mooi", doelde hij op de winnende kopgoal van teamgenoot Thomas Verheijdt.

"Je wist van tevoren dat het een harde wedstrijd was", vervolgde hij. "Zij hebben een fysiek sterk elftal. Ik ben blij met deze punten en denk dat we een aardig gat hebben geslagen en op de goede weg zijn." Over de wedstrijd zelf hoeft het niet te lang meer te gaan. "Het was een slechte wedstrijd. Maar ik heb vaker belangrijke en spannende wedstrijden gespeeld, die waren bijna nooit goed."

Door de zege is Almere City periodekampioen, al is ook promotie via het echte kampioenschap nog altijd een serieuze mogelijkheid. Dat betekent nog niet dat het niet gevierd zal worden in Almere. "Dit is de tweede uit de geschiedenis, dus het is nog wel iets moois. Daar mogen we wel even bij stilstaan. Dus trainer, als je dit hoort, ik neem aan dat we vrij zijn morgen", grapte Koolwijk. "Het is nog te vroeg om te zeggen dat we rechtstreeks móeten promoveren, maar daar moeten we wel voor gaan. We zijn op de goede weg."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd