De Koning over 0-13: "Terugkijken was soort SM"

3 januari 2020, 09:38

Aan VVV-Venlo zal zeker dit seizoen altijd de 0-13 nederlaag tegen Ajax blijven kleven. In oktober werd er een zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis geschreven door op eigen veld keihard te verliezen van de koploper. Hans de Koning denkt er nog altijd het zijne van.

Dat er geen fans bij waren, hielp volgens de trainer niet mee. "Zeker voor ons, thuis in De Koel, was het ontbreken van publiek een gemis. Dan hadden we ook nooit zo'n pak rammel van Ajax gehad. Dat weet ik zeker. Was het misschien 0-6 geworden, of 1-7. Publiek kan een elftal ondersteunen als dat er even doorheen zit", stelt hij tegen het Noordhollands Dagblad.

"Die 0-13, een historische nederlaag, was de grootste vernedering sinds ik trainer ben. Als keeper van AZ heb ik ooit met, ik dacht, 9-0 bij Ajax verloren. Dan had je het idee er zelf nog iets aan te kunnen doen. Dit viel niet meer te managen." Wat opviel, was dat De Koning rustig bleef langs de lijn. "Een jongere trainer was mogelijk ontploft. Had er misschien schande van gesproken en gezegd dat de zweep over de groep moest. Ik koos een andere weg. In mijn ogen de beste weg. Ik nam de druk weg."

De Koning analyseert met zijn staf alle wedstrijden, dus ook de vernedering tegen Ajax. "Dat was in dit geval een soort SM. Maar verder? Ik heb het 'gedeletet' en in een putje gegooid. Al zal het ongetwijfeld aan me blijven kleven. En ooit zal er vast een triviantvraag over komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen