Fris Arsenal bloeit op: "De handrem is eraf gehaald"

3 januari 2020, 09:54

Het is niet zo lang geleden dat Arsenal genoemd werd als mogelijke degradatiekandidaat, toen het in een serie van tien wedstrijden slechts één keer won in de Premier League. Inmiddels is de situatie behoorlijk omgedraaid met drie overwinningen op rij. Met name de 0-4 van zaterdag bij West Bromwich Albion was indrukwekkend, zag ook Mikel Arteta.

In de sneeuw maakte een fris Arsenal grote indruk met goed spel en mooie doelpunten. "Het is altijd moeilijk om uitduels te winnen en wij hebben dat gedaan op een overtuigende manier in lastige weersomstandigheden. Ik ben erg blij met de derde zege in een week. Vooraf zeiden we dat deze week cruciaal zou worden en dit is dus heel belangrijk", aldus de Spanjaard bij FOX Sports.

Het spel zorgde voor tevredenheid bij de trainer. "Ik vond ons bij vlagen erg goed spelen, zowel aanvallend als verdedigend. Je zag dingen terug waar we op trainen. Soms werden we iets slordiger, maar dit kwam wel in de buurt van wat we willen zien. De energie en de overtuiging is nu veel meer aanwezig bij ons. Toch maakte ik me geen grote zorgden door de eerdere slechte reeks, want ik zag dat we wat pech hadden. Uiteindelijk moet je wedstrijden winnen en dat zorgt ervoor dat het momentum kan kantelen. De spelers hebben de handrem eraf gehaald en voelen zich vrijer."

Arsenal staat inmiddels elfde en kan dus weer voorzichtig op hoog kijken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen