Tien jaar na overlijden Moulijn: "Het museum moest ook sluiten"

3 januari 2020, 12:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is maandag tien jaar geleden dat Coen Moulijn op 73-jarige leeftijd overleed. Het doel van Feyenoord was om het Feyenoord Museum in het teken van de legende te zetten, maar de plannen moeten door het coronavirus voorlopig op de lange baan worden geschoven.

Dat zegt Adrie Moulijn, de weduwe van Coen Moulijn. "Het museum moest ook sluiten, ze mogen niemand toelaten. Dus ze moeten dat uitstellen, van het voorjaar kan het misschien. Het is hopen dat dat kan", vertelt ze aan RTV Rijnmond. De herdenking bij het standbeeld zal dit seizoen ook anders dan normaal zijn. "Mark Koevermans belde mij op, want normaal mag ik vriendinnen meenemen. Maar dat mag nu natuurlijk niet", legt Moulijn uit. "Dus ik leg met Gerard Meijer samen de bloemen en een paar mensen van het bestuur. Verder mag er niemand bij."

Op nieuwjaarsdag 2011 werd Moulijn getroffen door een herseninfarct. Drie dagen later overleed Mister Feyenoord daaraan. De klap was zo groot, dat de belangstelling enorm was tijdens de uitvaart op 8 januari. "Op die dag zelfs leef je gewoon in een roes", zegt Moulijn. "Dan wordt je geleefd. Bij de uitvaart in het stadion zei ik nog: 'Er zullen best wat mensen staan buiten'. Dan kom je buiten en dan ga je die brug over, en dan staan daar zo veel mensen. Dat was heel indrukwekkend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen