Brugge blij met aanwinst Dost: "Door ervaring heel interessant"

3 januari 2020, 13:19

Bas Dost heeft overal waar hij speelde bewezen te scoren en de Nederlander mag dat nu bij Club Brugge laten zien. De 31-jarige aanvaller werd overgenomen van Eintracht Frankfurt en moet voor meer stootkracht zorgen in de punt van de aanval. Trainer Philippe Clement wilde echter niet van een spitsenprobleem spreken.

Dit jaar worstelde de club vaak met de spitspostie. "Voor mij is dat nooit een groot item geweest, maar met Bas Dost komt er nu een profiel bij dat nog niet in onze kern aanwezig was en dat ook door zijn ervaring en persoonlijkheid heel interessant is", vertelt de trainer aan De Zondag. Hij zag uiteraard wel dat het scorende gedeelte niet altijd op orde was bij Brugge. "We scoorden minder door de aanpak van de tegenstanders: na nieuwjaar gingen zelfs topploegen veel verdedigender tegen ons voetballen. Jongens als David Okereke konden hun normale spel niet meer spelen en hun kwaliteiten niet meer zo goed benutten, omdat er niet voldoende ruimte meer was."

Club Brugge is regerend kampioen en huidig koploper in België. Clement hoopt op een succesvol 2021. "Ik kijk er vooral hard naar uit om weer met publiek te spelen. Ik ben iemand die zijn emoties goed onder controle kan houden, maar in 2020 ben ik toch één keer geschrokken van mezelf: toen we tegen Waasland-Beveren voor het eerst weer met wat publiek mochten spelen, pakte mij dat op een manier die nog maar weinig is gebeurd. Dan ben je je meer dan ooit bewust van wat de impact op jou is van de gezangen en de blijdschap van de supporters die weer in de tribunes zitten. Dan besef je nog veel meer: dat maakt het echt leuk en dat is waarom je deze job graag doet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen