NAC vloert Excelsior en meldt zich naast De Graafschap

3 januari 2020, 14:11   Bijgewerkt: 3 januari 2020, 14:32

Aan de kansen lag het niet voor Excelsior, maar ondanks de aanwezigheid van goudhaantje Elias Mar Omarsson lukte het niet om te scoren tegen NAC Breda. De Brabanders waren daarentegen wel effectief en noteerden een enigszins geflatteerde 0-3 overwinning. Door die zege meldt het team van Maurice Steijn zich bovenin het klassement.

Voor Excelsior is de nederlaag een volgende tik, aangezien het de vijfde nederlaag op rij is in de competitie. In de beker werd er nog gestunt tegen PEC Zwolle, maar in de competitie wil het dus niet vlotten voor de nummer dertien van de ranglijst. En dat terwijl het zondag kansen genoeg kreeg tegen NAC Breda, dat niet per se beter was maar wel scherper was voor het doel.

Zo kwam NAC al na zeventien minuten op voorsprong toen een knal van de jonge Schot Lewis Fiorini aangeraakt werd en tegen de touwen vloog. Daarna kreeg Excelsior kansen op de gelijkmaker, maar scoorde NAC. Kort voor rust stuurde Robin Schouten Fiorini weg en hij bediende Kaj de Rooij. De talentvolle aanvaller tikte keurig binnen en maakte zijn eerste voor NAC.

Die dreun kwam Excelsior niet meer te boven, al deed het er alles aan om nog de 1-2 te maken. Dat lukte niet en juist op het moment dat die goal in de lucht hing, was het weer prijs voor NAC. Thom Haye kon doorlopen na een slechte uitgooi van Alessandro Daemen en bediende invaller Mario Bilate: 0-3.

NAC heeft de overwinning op FC Volendam een goed vervolg geven en staat nu in punten gelijk met De Graafschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen