Cambuur maakt indruk met makkelijke zege bij FC Eindhoven

3 januari 2020, 16:31   Bijgewerkt: 3 januari 2020, 16:46

Zo goed als SC Cambuur het jaar 2020 afsloot, zo goed is het jaar 2021 begonnen voor de Leeuwarders. De uitwedstrijd tegen FC Eindhoven werd met 2-5 gewonnen en dat betekende de achtste overwinning op rij voor de koploper.

Al na vier minuten was het prijs voor Cambuur, dat door coronabesmettingen wel twee spelers miste. Mitchel Paulissen trok laag voor en Robert Mühren tikte de bal in de hoek. Tien minuten later was de spits wederom het eindstation na een prachtige aanval van Cambuur. Na een vlotte combinatie kwam de bal voor de voeten van de Volendammer die overtuigend afdrukte. Daarmee was de koek nog steeds niet op. Vijf minuten later besliste Issa Kallon de wedstrijd door de 0-3 te scoren. De buitenspeler wilde voorgeven en struikelde, waardoor de bal een rare wending nam en in de korte hoek binnenviel.

In het eerste helft was iedere aanval bijna goed voor een goal. Dat gold ook voor Eindhoven, dat via Joey Sleegers al snel wat terugdeed. De buitenspeler glipte naar binnen en schoot prima raak. Even zat een comeback er dus in, maar Cambuur drukte die al snel weer de kop in. Calvin Mac-Intosch kopte simpel raak uit een corner. Een rake penalty van Mühren, die zijn hattrick voltooide en zijn totaal opschroefde naar achttien, betekende de 1-5. Kort daarvoor kwam Eindhoven met tien man te staan omdat Maqouna Amevor een belachelijke rode kaart kreeg van Erwin Blank. Hij hield Mühren vast en iedereen dacht aan een gele kaart, maar de arbiter gaf rood. Door die omstreden kaart was de geest definitief uit de fles in de wedstrijd.

In de tweede helft gebeurde er weinig meer. Het tiental van Eindhoven was zelfs de enige ploeg die nog scoorde. Pieter Bogaers scoorde uit een corner. Cambuur scoorde niet meer en heeft met de overtuigende overwinning weer drie punten meer dan Almere City FC en elf meer dan de nummers drie De Graafschap en NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen