Atalanta haalt weer eens hard uit, assist Karsdorp

3 januari 2020, 17:05

Atalanta toonde zich zondag tegen Sassuolo eindelijk weer eens de doelpuntenmachine van weleer. De Nederlands getinte ploeg won in eigen huis met 5-1 van Sassuolo en steeg daarmee naar plaats zes in de Serie A. Het betekende direct de ruimste competitiezege van het seizoen. Ook AS Roma en Napoli deden goede zaken in strijd om de bovenste plekken.

Liefst 98 keer sloeg Atalanta afgelopen seizoen toe, met een fraaie derde plaats tot gevolg. Dit seizoen draait de doelpuntenmachine beduidend minder, ondanks het feit dat de ploeg redelijk intact is gebleven. Het was dan ook topscorer Duvan Zapata die weer eens vleugjes van afgelopen seizoen liet zien. De spits scoorde tweemaal, waarvan zijn tweede op bijzonder fraai aangeven van Remo Freuler. Het was niet het hoogtepunt van de middag. Dat kwam van de voet van Robin Gosens, die de bal met zijn verkeerde rechterbeen keihard tegen de touwen knalde.

Ook Luis Muriel en Matteo Pessina droegen bij aan de vijfklapper. Met name de treffer van laatstgenoemde was opvallend. Het was de eerste goal van een Italiaan in Atalanta-dienst in bijna twee jaar. Sinds het doelpunt van Gianluca Mancini in januari 2019 werd er 164 keer gescoord door een buitenlander. Namens Sassuolo deed Vlad Chiriches nog iets terug, maar het voorkwam niet dat Atalanta dichter in de buurt van de top vijf kwam.

AS Roma - Sampdoria: 1-0

Met opnieuw een belangrijke rol voor Rick Karsdorp bleef AS Roma in het spoor van de Milanese lijstaanvoerders. De Nederlandse rechtsback was met zijn lage voorzet op Edin Dzeko goud waard. Twintig minuten voor tijd tikte de Bosnische spits de openingstreffer op het scorebord. Roma kwam daarmee op dertig punten. AC Milan, dat om 18.00 uur speelt tegen Benevento, kan het gat weer op zeven punten brengen.

Cagliari - Napoli: 1-4

Ook Napoli liet zich niet verrassen en schreef drie punten bij. Op bezoek bij Cagliari werd er met 1-4 gewonnen. Ex-PSV'er Hirving Lozano verzorgde de derde treffer van de Napolitanen, die met de zege Sassuolo passeerden op de ranglijst. Lorenzo Insigne en Piotr Zielinski (twee) schoten de uitploeg uiteindelijk naar de overwinning.

Overige uitslagen:

Genoa - Lazio: 1-1

Fiorentina - Bologna: 0-0

Parma - Torino: 0-2

Spezia - Hellas Verona: 0-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen