Babel waarschuwt Gini: "Vertrek Liverpool mijn grootste fout ooit"

3 januari 2021 – Ryan Babel heeft zich gemengd in de speculaties rond Georginio Wijnaldum. De middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Liverpool en lijkt af te stevenen op een zomers vertrek, maar daar zou niet iedereen het mee eens zijn. Collega-international Babel raadt zijn landgenoot aan voor een langer verblijf op Anfield te gaan.

Babel waarschuwt Gini: "Vertrek Liverpool mijn grootste fout ooit"

Babel tekende in 2007 een contract bij Liverpool en besloot vier jaar later naar Hoffenheim te verkassen. "Ik heb vier seizoenen bij Liverpool gespeeld. Ik vertrok naar Hoffenheim, dat een steeds grotere rol ging spelen in Duitsland, maar dat was mijn grootste fout", bekent Babel in gesprek met The Mirror. "De enige reden dat ik vertrok, was omdat ik meer speelminuten wilde om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal. Maar je realiseert je pas hoe dominant de speelstijl van Liverpool is als je in een andere ploeg gaat spelen. Ik hield van iedere minuut op Anfield."

Wijnaldum geldt bij Liverpool als een van de belangrijkste spelers. Sinds zijn overstap in 2016 speelde Wijnaldum al 209 wedstrijden voor de huidige landskampioen. Dit seizoen schopte hij het al tot 22 duels. In het verleden speelde Wijnaldum voor Feyenoord, PSV en Newcastle United.

Premier League

gerelateerd