Formidabele Ronaldo helpt Juve aan topstart in het nieuwe jaar

3 januari 2020, 22:40

Aan de hand van een sublieme Cristiano Ronaldo is Juventus goed aan het nieuwe kalenderjaar begonnen. De Turijnse grootmacht had weinig moeite met Udinese en liep uit naar een 4-1 zege. Ronaldo verhoogde zijn doelpuntentotaal naar 758, waarmee hij het totaal van Pelé overtrof.

Met zijn 36ste levensjaar in aantocht rijst automatisch de vraag hoe lang Cristiano Ronaldo nog in staat is te schitteren op wereldtopniveau. Doemdenkers die beweren dat de Portugees zijn beste jaren achter zich heeft liggen, worden ook dit seizoen weer wekelijks de mond gesnoerd. Ronaldo greep opnieuw de hoofdrol bij Juventus, door bij drie van de vier goals betrokken te zijn.

In totaal was Ronaldo dit seizoen al 21 keer trefzeker. Hij bereikte daarmee voor het vijftiende seizoen op rij de grens van twintig goals. Tegen Udinese sloeg de steraanvaller twee keer toe. Tweemaal bleef hij uiterst kalm oog in oog met de doelman. Zijn hoogtepunt was echter de assist op de 2-0 van Federico Chiesa. Met buitenkant voet zette Ronaldo zijn ploeggenoot oog in oog met de doelman, die geen antwoord had op de inzet. Pas in blessuretijd deed Udinese wat terug: de Nederlandse basisklant Marvin Zeegelaar tekende voor de 3-1, waarna Paulo Dybala de eindstand op 4-1 bepaalde.

Juventus, waar De Ligt in de basis stond en een gele prent pakte, steeg door de zege naar de vijfde plaats in de competitie. Ronaldo en consorten zijn dit seizoen zeer wisselvallig. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt dan ook tien punten. Daarmee komt de tiende landstitel op rij steeds meer in gevaar. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen