Koeman: "Ik ben blij met de goal van Frenkie"

4 januari 2021, 07:30   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 07:48

Ronaldo Koeman boekte zondagavond met zijn FC Barcelona een krappe 0-1 overwinning op bezoek bij SD Huesca. Frenkie de Jong kroonde zich in de eerste helft met de enige treffer van de wedstrijd tot matchwinner. Volgens de Nederlandse trainer had Barça de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien.

"De eerste helft was heel goed", zag Koeman. "We hadden veel balbezit, creëerden goede kansen en scoorde met Frenkie de Jong een geweldige goal. Misschien moesten we ook een tweede maken om wat meer rust te hebben in de tweede helft", zei hij tegenover het eigen clubkanaal. "Als je in de laatste fase maar met één doelpunt voor staat, nemen zij wat meer risico. Wij hadden wat moeite met verdedigen van voorzetten en corners. Veel open kansen hebben ze niet gecreëerd, maar je bent comfortabeler als je de tweede maakt, wat we eerder moesten doen."

De trainer liet weten blij te zijn dat uitgerekend Frenkie de Jong de treffer maakte. "We kunnen verbeteren in onze eindpass, door ons goed te positioneren op het veld. Ik ben blij met de goal van Frenkie, omdat we willen dat onze middenvelders meer in de zestien van de tegenstander komen. We hopen effectiever te zijn, zodat we wedstrijden makkelijker winnen."

Toch is het vooral het resultaat dat telt, ook omdat Barça veel op vreemde bodem speelt in januari. "Het is belangrijk, want we hebben deze maand veel uitwedstrijden. Dit geeft ons het vertrouwen dat we ook uit kunnen winnen. Na een slechte fase in uitwedstrijden (vier keer puntenverlies op rij, red.) was dit de tweede overwinning. Dat is een belangrijke richting woensdag." Dan gaat de ploeg van Koeman op bezoek bij Athletic Bilbao.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen