Lampard verklaart lastige fase en gaat niet in op mogelijk ontslag

4 januari 2021, 08:25   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 08:42

Het Chelsea van Frank Lampard bevindt zich momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Van de laatste zes wedstrijden won de ploeg er slechts één en verloor het liefst vier keer. Na afloop van de 1-3 nederlaag tegen Manchester City van zondagavond wist de trainer wel te vertellen waar dat aan lag.

"Bij het opbouwen van een team komen altijd pijnlijke momenten kijken, zowel achter de schermen als op het veld", vertelde Lampard aan de BBC. "Dit is een lastige periode en het valt ook te verklaren waarom. Als je rondkijkt is er veel jeugd hier, veel spelers die hun plek hier proberen te vinden." Daarmee doelde hij op topaankopen als Timo Werner, Kai Havertz, Hakim Ziyech en Edouard Mendy, die de hoge verwachtingen nog niet helemaal waar weten te maken.

"Toen we Leeds versloegen (op 5 december, waarna Chelsea voor even koploper was, red.) was ik realistisch door te zeggen dat we geen titelkandidaten zijn. Nu ben ik realistisch door te zeggen dat het tijd nodig heeft", ging Lampard verder. "Ik voel altijd druk. Ook toen we het goed deden, want ik weet dat het risico dat het fout gaat altijd op de loer ligt."

Na de kansloze nederlaag tegen Manchester City van zondagavond werd gespeculeerd over het ontslag van Frank Lampard. Zelf wilde hij daar niet op reageren. "Ik ga niet voor de mensen in het bestuur spreken. Dat is niet aan mij. Ik kan me niet bezig houden met wat mensen zeggen, want dat zou me afleiden."

Lees ook: City maakt voor rust gehakt van Chelsea en pakt weer drie punten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen