Spoorboekje: Tottenham Hotspur jaagt op plek in bekerfinale

5 januari 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 5 januari.

Nieuws

Coronabesmettingen bij Barcelona

Laat op de maandagavond werd duidelijk dat twee stafleden van FC Barcelona het coronavirus onder de leden hebben. Om wie het gaat, werd niet bekendgemaakt. Vandaag zal de complete spelersgroep getest worden. Zijn er nog meer besmettingen?

Wedstrijden

Jong PSV - Go Ahead Eagles (18.45 uur)

Met drie overwinningen (één in de beker) en een gelijkspel uit de laatste vier duels leek Go Ahead Eagles hard op weg om de subtop van de Keuken Kampioen Divisie te bestormen. Dat kan nog steeds, al zijn de omstandigheden in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Jong PSV verre van ideaal. Liefst elf spelers bleken deze week besmet te zijn met het coronavirus. Om wie het precies gaat, werd niet bekend gemaakt, maar duidelijk lijkt dat hier ook veel basisspelers tussen zitten. Kan een zwaar gehavende ploeg de opmars vanavond toch voortzetten?

Tottenham Hotspur - Brentford (20.45 uur)

Van de vier halve finalisten in de Engelse League Cup maakt Tottenham Hotspur op papier verreweg het meeste aanspraak op een plek in de finale. Waar Manchester United morgenavond de derby tegen City speelt, werd de derde grootmacht gekoppeld aan Championship-club Brentford. Toch dienen The Bees absoluut niet onderschat te worden. De ploeg staat knap vierde in de Championship, verloor sinds 24 oktober geen wedstrijd meer en schakelde met Southampton, West Brom, Fulham en Newcastle al vier Premier League-clubs uit. Is er dit seizoen een bekerstunt in de maak? 

TOP Oss - Jong Ajax (21.00 uur)

In de middenmoot van de Eerste Divisie zette TOP Oss in de laatste maand van 2020 een sprint in. De ploeg, die tot dan toe pas twee keer gewonnen had, pakte in december de volle twaalf punten uit vier wedstrijden. In 2021 moet dat een goed vervolg krijgen. Vanavond trapt het om 21.00 uur af tegen Jong Ajax, dat zelf sinds 7 november niet meer wist te winnen. Zijn de Amsterdammers de volgende prooi van TOP Oss?

Voetbal op tv

18.45 uur: Jong PSV - Go Ahead Eagles, ESPN - live verslag van het Eerste Divisie-duel

19.00 uur: Linares - Sevilla, Ziggo Sport - live verslag van het Copa del Rey-duel

20.45 uur: Tottenham Hotspur - Brentford, Ziggo Sport - live verslag van het League Cup-duel

21.00 uur: TOP Oss - Jong Ajax, ESPN - live verslag van het Eerste Divisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen