Guardiola beschermt Mendy: "Vraag niet om het goede voorbeeld"

4 januari 2021, 10:10   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 10:22

Pep Guardiola nam het na de wedstrijd tegen Chelsea op voor Benjamin Mendy. De verdediger raakte in opspraak nadat hij tijdens oud en nieuw een feest gaf en daarmee de coronamaatregelen overtrad. Zijn trainer weet dat de Fransman een fout heeft gemaakt, maar pleitte ervoor dat mensen zich niet met andermans leven bemoeien.

"Vraag de spelers niet om het goede voorbeeld te geven", riep Guardiola op tegenover de BBC. "Je legt veel verantwoordlijkheid op hun schouders. Iedereen zou zijn eigen verantwoordelijkheid moeten nemen, zonder anderen te veroordelen. Het is makkelijk om te zeggen wat anderen moeten doen, maar het zijn mensen. Het had niet mogen gebeuren, maar ik snap ook niet waarom er journalisten zijn om hem te bespioneren."

"Benjamin is een geweldig mens", vervolgde de trainer. "Maar soms moet hij snappen in welke wereld we leven. Ik heb vaak gezegd: vergeet Instagram en Twitter en focus op wat je moet doen, voetballen. Je privé-leven is van jou, je hoeft niet te laten zien wat je doet. Het is een geweldig persoon en een van de aardigste spelers die we in de kleedkamer hebben. Hij staat altijd klaar om te helpen. Hopelijk kan dit incident hem helpen om de focus te leggen op wat hij moet doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen