Roda JC verslaat Jong AZ en pakt eindelijk een uitzege

4 januari 2021, 20:49   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 23:00

Na een reeks van drie wedstrijden op rij zonder overwinning in de Eerste Divisie heeft Roda JC maandagavond het zoet van de zege weer eens geproefd. Zonder hoogstaand te spelen werd er met 0-1 gewonnen bij Jong AZ. Het was de eerste uitoverwinning van Roda sinds augustus.

Zonder topscorer Ronald Alberg, die naar India is vertrokken, moest Roda JC het vanavond doen tegen Jong AZ. Roda staat tiende en wist dat het bij winst op een punt van FC Eindhoven kon komen. Jong AZ staat nog altijd achttiende en won sinds 1 december niet meer. Vanavond lagen er wel degelijk kansen voor de Alkmaarse talenten, maar die bleken niet aan het team besteed.

Bij de thuisploeg begon Tijmen Wildeboer in de basis, hij maakte zijn debuut in de Eerste Divisie. Hij had het optreden op kunnen luisteren met een doelpunt, maar schoot al snel vanuit kansrijke positie tegen keeper Jan Hoekstra aan. Soulyman Allouch (Jong AZ) kreeg in de eerste helft eveneens een grote kans, maar raakte de lat.

Waar Jong AZ de kansen liet liggen, sloeg Roda wel toe. Tien minuten na rust kopte Patrick Pflücke raak na een voorzet van Thijmen Goppel. Hij verschalkte debutant Sem Westerveld, zoon van Sander, met die inzet. Het bleek de enige goal van de wedstrijd, omdat Richonell Margaret van Jong AZ in de 82ste minuut vanuit kansrijke positie het hoofd niet koel hield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen