Liverpool toont kwetsbaarheid en verliest bij Southampton

4 januari 2021, 23:01   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 23:40

Zo oppermachtig als Liverpool vorig seizoen was, zo moeizaam verloopt het dit voetbaljaar voor de regerend kampioen. Na twee gelijke spelen op rij lukte het maandag ook niet tegen Southampton, dat met 1-0 te sterk was. Liverpool staat nog bovenaan, maar heeft evenveel punten als Manchester United dat nog een duel in te halen heeft.

Twee weken geleken boekte Liverpool een enorme overwinning bij Crystal Palace, dat met 0-7 verslagen werd. Sindsdien is het echter kommer en kwel bij de koploper. Vanavond keerden Thiago en Alex Oxlade-Chamberlain terug in de basis, terwijl ook Georginio Wijnaldum in de basis stond. Zij zagen het al na twee minuten misgaan tegen Southampton. Trent Alexander-Arnold taxeerde een vrije trap compleet verkeerd, waarna Danny Ings het speeltuig knap in de verre hoek stuurde. Een pijnlijke goal voor Liverpool, omdat Ings een verleden heeft bij The Reds.

Liverpool had nog 88 minuten om gelijk te maken, maar speelde stroperig en creëerde niets. In de eerste helft was er alleen een kopbal van Mohamed Salah die over het doel vloog. In de tweede helft nam de druk op het doel van Southampton wel wat toe, maar was het nog steeds onvoldoende van Liverpool-kant. Wijnaldum deed nog wel van zich spreken met een schot dat tegen een arm van een Southampton-speler vloog, maar de VAR en de arbitrage zagen er geen penalty in.

Verder waren er alleen wat speldenprikjes van Liverpool, maar nauwelijks echte kansen. Sadio Mané kreeg de twee grootste kansen, maar had het vizier niet op scherp. Dat Liverpool pas in de 75ste minuut de eerste doelpoging ondernam, zei voldoende over de tandeloze koploper. Er zit dit seizoen echt zand in de motor bij de grootmacht en dus ruikt de concurrentie bloed. In de volgende speelronde wacht voor Liverpool de ontmoeting met Man United, dat evenveel punten heeft als Liverpool. In tegenstelling tot vorig seizoen wordt de titelstrijd in de Premier League dit seizoen wél spannend. Zelfs Southampton, dat met een zesde plaats vier punten minder heeft dan Liverpool, doet volop mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen