Reizende Feyenoord-latino's hoeven niet in thuisquarantaine

5 januari 2021, 07:43

De spelers van Feyenoord die de feestdagen in hun thuisland vierden, kunnen komend weekend waarschijnlijk gewoon in actie komen tijdens de Eredivisie-hervartting. Volgens clubarts Casper van Eijck hoeven Marcos Senesi, Luis Sinisterra en Lucas Pratto niet in thuisquarantaine omdat zij met een negatieve test zijn teruggekomen.

"Ze trainen in eerste instantie apart en worden dinsdag (vandaag, red.) opnieuw getest", laat de clubarts weten aan het Algemeen Dagblad. Testen de spelers wederom negatief, dan staan zij komend weekend tegen Sparta Rotterdam tot de beschikking van trainer Dick Advocaat. Bij de stadsgenoot sprak men maandag zijn verbazing uit over de trip van onder meer Senesi, die zijn familie in Argentinië bezocht.

"Ik weet niet beter dan dat een speler die naar het buitenland is geweest, tien dagen in quarantaine moet", zei technisch directeur Henk van Stee tegenover bovengenoemd dagblad. "Dat zijn althans de RIVM-richtlijnen waar wij ons bij Sparta aan houden. Maar goed, misschien zijn de regels veranderd en hoeven spelers niet meer in quarantaine als ze vanuit het buitenland hier naar toe komen."

Net als Senesi bezocht Sinisterra tijdens de korte winterstop zijn familie in Zuid-Amerika. Pratto kwam deze week als aanwinst over uit Argentinië. Volgens de regels van het RIVM moeten mensen die terugkomen uit een oranje gebied tien dagen in quarantaine als zij terugkomen in Nederland, maar er is ook ruimte voor uitzonderingen. Bijvoorbeeld als een geliefde, echtgenoot, kind of ouder wordt bezocht, wat voor Senesi en Sinisterra lijkt te gelden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen