Eerste profgoal Ruben Kluivert: "Ik had wel een beetje geluk"

5 januari 2021, 08:32

Na vader Patrick Kluivert en broer Justin Kluivert heeft Ruben Kluivert zijn eerste doelpunt in het profvoetbal te pakken. De negentienjarige verdediger van Jong FC Utrecht was maandagavond trefzeker tegen FC Den Bosch en droeg daarmee bij aan een 3-1 overwinning.

In zijn elfde wedstrijd als prof was het raak voor Kluivert. Halverwege de tweede helft prikte hij met enig fortuin een voorzet tegen de touwen. "Ik vind dat ik genoeg kansen heb gehad. Toevallig ging deze er nu wel in, daar ben ik blij mee. De bal kwam eigenlijk op mijn schouder, dus ik had wel een beetje geluk", gaf hij toe voor de camera van ESPN.

Tegen FC Den Bosch startte Kluivert in de basis nadat hij de wedstrijd ervoor tegen De Graafschap vanaf de bank begon. "Tijdens de trainingen was het iets slechter gegaan. Dus de trainer zei: ik laat je dit keer op de bank starten en dan moet je het de tweede helft laten zien", aldus de jonge verdediger, die uitlegt hoe hij zich heeft teruggeknokt. "Elke dag honderd procent geven en dan hopen dat ik erin sta."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen