Van de Beek is voor de toekomst: "Ik stik van de middenvelders"

6 januari 2021, 07:27   Bijgewerkt: 6 januari 2021, 07:36

Het avontuur van Donny van de Beek bij Manchester United is voorlopig nog geen succes te noemen. De middenvelder, die deze zomer voor een bedrag van veertig miljoen euro werd overgenomen van Ajax, komt dit seizoen nauwelijks in de plannen voor. Dat zijn ploeg gedeeld koploper is in de Premier League, is dan ook nauwelijks aan Van de Beek te danken.

Coach Ole Gunnar Solskjaer is desondanks tevreden over zijn zomeraankoop. "Donny heeft goed gespeeld als hij de kans kreeg", zegt de Noor in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We trekken soms te snel de conclusie dat iemand is mislukt. Maar we kunnen aan Victor Lindelöf en Fred zien dat het soms wat meer tijd vergt. Nu zijn ze enorm belangrijk. Voor Donny zal hetzelfde opgaan." De concurrentie op zijn positie is moordend. "Donny concurreert met Bruno Fernandes, Juan Mata, Jesse Lingard. Ik stik van de nummer 10's, heb een ruime keuze uit centrale middenvelders als Paul Pogba, Nemanja Matic, Scott McTominay en Fred."

Solskjaer ziet de middenvelder echter meer als een speler voor komend seizoen. "Hij is altijd gretig, werkt hard op de training, is positief ingesteld en zal veel wedstrijden dit seizoen beïnvloeden. Maar hij zal verder groeien voor volgend jaar." Een tijdelijk vertrek is dan ook niet aan de orde. "We hebben al veel blessures gehad dit jaar", besluit Solskjaer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen