Mourinho prijst zichzelf: "League Cup serieus genomen"

6 januari 2021 – Tottenham Hotspur heeft na een 2-0 zege op Championship-club Brentford de finale van de League Cup bereikt. Het is volgens coach José Mourinho het resultaat van het serieus nemen van het toernooi, iets waar het bij andere clubs vaak aan ontbreekt. Regelmatig sturen clubs in de League Cup hun tweede of zelfs derde keus het veld in. Daar dacht Mourinho geen moment aan.

Mourinho prijst zichzelf: "League Cup serieus genomen"

Mourinho zette in 2004 voor het eerst voet op Engelse bodem, als trainer van Chelsea. "In die periode moest ik het belang van de bekertoernooien leren te begrijpen", zei Mourinho na afloop tegen de Engelse media. "Sindsdien neem ik alle toernooien uiterst serieus. Als er een geheim is voor ons succes, is dat het. We moeten het Engelse voetbal respecteren en ons niet laten verrassen door teams met minder kwaliteit.

Mourinho proeft het ook bij zijn spelers. "Precies die wil en ambitie zie ik in het team. We zijn eerlijke mensen en nemen het al heel het toernooi serieus." De laatste jaren werd de League Cup gewonnen door Manchester City, Manchester United en Chelsea. "Als je dat ziet, besef je dat de grote clubs het toernooi wel degelijk willen winnen." In de finale treft Tottenham de winnaar van de derby tussen Manchester United en City.

Eredivisie

gerelateerd