Lof voor Schouten: "Onze Frenkie de Jong bolognese"

6 januari 2021, 09:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jerdy Schouten behoort wekelijks tot een van de uitblinkers in het shirt van Bologna. De 23-jarige middenvelder maakte in de zomer van 2019 de overstap naar de Serie A, nadat hij in Nederland voor ADO Den Haag, Telstar en Excelsior had gespeeld. Zijn teamgenoten zijn lovend over de spelbepaler.

Linksback Mitchell Dijks was al direct onder de indruk. "Ik zag hem voor het eerst in actie bij ons op trainingskamp, maar toen raakte hij geblesseerd". Toen hij na lange tijd weer meetrainde, dacht ik al: sjezus, goede voetballer", aldus Dijks in gesprek met De Telegraaf. Soms zie je dat spelers op trainingen goed zijn, maar het door de druk in wedstrijden niet kunnen laten zien. Daar had hij geen last van. Ik ben erg gecharmeerd van hem. Men moet dit niet verkeerd uitleggen, want ik wil geen vergelijkingen maken en hij is daar nog niet, maar Jerdy is onze Frenkie de Jong bolognese. Hij is heel rustig aan de bal, ziet het spelletje goed en speelt bijna altijd vooruit. Mooie kwaliteiten voor een verdedigende middenvelder."

Ook sportief directeur Riccardo Bigon raakt niet uitgepraat over de kwaliteiten van Schouten. "Ik heb de droom hem in een Oranje-shirt te zien spelen. Dat is een droom van ons bij Bologna. Ik ben er zeker van dat hij daar ook kan gaan spelen." Schouten is in beeld bij bondscoach Frank de Boer. "Daar ben ik niet verbaasd over", aldus Bigon. "Ik vind het eerder vreemd dat hij niet eerder in beeld was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen