Vejinovic gretig bij ADO: "Wil de boel op sleeptouw nemen"

6 januari 2021, 13:18

ADO Den Haag toonde zich vorige week daadkrachtig op de transfermarkt door met Daryl Janmaat en Marko Vejinovic twee ervaren krachten te strikken. Laatstgenoemde was enkele maanden clubloos, nadat zijn contract bij het Poolse Arka Gdynia was afgelopen. De middenvelder hoopt met zijn ervaring bij te dragen aan handhaving voor ADO.

Vejinovic heeft al veel van zijn ploeg gezien. "Op de beelden zag ik genoeg potentie qua acties, qua looplijnen, technisch, tactisch en ik merk ook op trainingen dat dit elftal beter kan", zegt de ex-speler van AZ en Feyenoord in gesprek met De Telegraaf. "Voor mij is de uitdaging om dat eruit te laten komen op het veld en de jongens te helpen door mijn verantwoordelijkheid te nemen en de boel op sleeptouw te nemen. Ik zie genoeg aanknopingspunten zowel qua kwaliteit als de drive in de groep om het met ADO beter te doen dan voor de winterstop."

Nadat hij degradeerde met Arka Gdynia, zat Vejinovic zonder club. "Sindsdien trainde ik mee bij Jong AZ en later FC Volendam. Ik ben fit, mentaal voel ik me goed en ik kan niet wachten om tegen RKC te spelen. Langs de lijn staan heeft lang genoeg geduurd." Ook mede-aanwinst Janmaat voelt zich klaar voor de strijd. "Ik train volledig mee, ben fit, maar heb een jaar niet gespeeld. Wedstrijdfit word je door wedstrijden te spelen en dat kan nu weer. Hier wil ik het plezier in het voetbal weer terugkrijgen en mijn carrière een vervolg geven. Aan mijn gretigheid hoeft niemand te twijfelen."

ADO bezet momenteel de zeventiende plaats in de Eredivisie, een plek die de club aan het einde van het seizoen veroordeelt tot degradatie. Het gat met de veilige vijftiende plek is echter klein: de achterstand op Willem II bedraagt slechts twee punten. Komende zaterdag (16.30 uur) kan ADO met een zege op RKC dus uitstekende zaken doen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen