Weghorst hongerig: "Kan iets toevoegen aan Oranje"

6 januari 2021, 15:28

Wout Weghorst is bij VfL Wolfsburg uitgegroeid tot doelpuntenmachine én een van de beste spitsen van de Duitse Bundesliga. Er werden veel vraagtekens gezet bij de stap van Weghorst van AZ naar Duitsland, maar de aanvaller heeft het ongelijk van al zijn criticasters bewezen. Via FC Emmen, Heracles en AZ knokte hij zich gestaag naar een heldenrol. Het plafond heeft Weghorst echter nog niet bereikt, als het aan hemzelf ligt.

Afgelopen zomer kon Weghorst al verkassen naar Tottenham Hotspur en Arsenal. "Dat was concreet inderdaad", bevestigt de spits in gesprek met Voetbal International. "Maar op het eind werd er niet doorgepakt. De Premier League lijkt me een geweldige competitie. Toen dat afketste, heb ik mezelf nieuwe doelen gesteld. Ik heb goed gekeken op welke vlakken ik nog beter moest worden, fysiek en mentaal. Daar hebben we met mijn specialistenteam een plan voor opgesteld."

Toch krijgt hij de laatste maanden steeds slecht nieuws, als de selectie van het Nederlands elftal bekend wordt gemaakt. "Helaas viel zijn keuze vaker op iemand anders. Dat was iedere keer een teleurstelling. Maar met de start van de nieuwe bondscoach is er voor mij nog niks veranderd. Ik moet zó goed gaan presteren dat ze echt niet meer om me heen kunnen. Hopelijk worden mijn kwaliteiten dan óók gewaardeerd bij het Nederlands elftal. Want ik ben ervan overtuigd dat ik iets kan toevoegen aan Oranje."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen