Inter geeft AC Milan lucht ondanks goal De Vrij, hoofdrol Gosens

6 januari 2021, 17:04

AC Milan staat ook na deze speelronde nog aan kop van Italië. Zonder zelf in actie te komen staat het zeker nog even bovenaan de Serie A, omdat achtervolger en stadgenoot Internazionale na een sterke reeks verrassend verloor bij Sampdoria (2-1). Atalanta Bergamo en AS Roma wonnen wel én eenvoudig, terwijl Bolgona voor de vijfde (!) keer op rij gelijkspeelde. 

Met acht zeges op rij en een monsterzege op Crotone in de eerste speelronde van 2021 had het er alle schijn van dat AC Milan voor het eerst sinds maanden weer eens tijdelijk van de koppositie afgeschoten zou worden door Internazionale, voorafgaand aan diens topper tegen Juventus woensdagavond. Helemaal toen voormalig sc Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby een ongelukkige handsbal maakte en Alexis Sánchez al snel een strafschop mocht nemen.

Maar waar de Chileen vanaf elf meter miste, schoot Andrea Candreva een buitenkansje aan de andere kant wel raak vanaf de stip. De Italiaanse routinier wordt gehuurd van Internazionale en deed zijn werkgever veel pijn, want niet veel later kon hij ook de goal van Keita Baldé (voormalig speler van Internazionale) kon vieren na een fraaie aanval van het elftal van Claudio Ranieri. 

Het was voor Antonio Conte het sein om na een uur voetballen clubtopscorer Romelu Lukau – die met lichte bovenbeenklachten op de bank begon – in te brengen. Met de Belgische goalgetter was de meestscorende ploeg van Italië wel gevaarlijker en kopte Stefan de Vrij niet snel daarna de aansluitingsgoal tegen de touwen. Daar kwam geen gelijkmakende of zelfs winnende goal meer bij, het inbrengen van Crhistian Eriksen, Arturo Vidal en Danilo D'Ambrosio ten spijt. Het is voor Inter de eerste nederlaag in enkele maanden, waardoor AC Milan aan kop blijft van de Serie A – ongeacht het resultaat tegen Juventus.

Ook de tweede wedstrijd van 2021 ging het elftal van Gian Piero Gasperini als een speer. Nadat eerder Sassuolo met 5-1 van de kaart werd geveegd, moest ook Parma eraan geloven. Met Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens binnen de lijnen, had voornamelijk laatstgenoemde een hoofdrol. Na de openingstreffer van Luis Muriel, gaf de Nederlandse Duitser eerst een assist op invaller David Zapata en maakte na een uur de derde Atalanta-goal. Nadat de bal met een beetje geluk voor zijn voeten kwam, schoot hij hard raak. Daarmee is Gosens sinds zijn debuut in de Serie A de verdediger die betrokken is bij de meeste goals (32, één meer dan Aleksandar Kolarov - die op de bank bleef bij Internazionale).

Crotone – AS Roma 1-3

Niet alleen Atalanta verkeert in prima vorm, ook AS Roma – met Rick Karsdorp opnieuw als basisspeler – zet uitstekende uitslagen neer. Vier van de laatste vijf duels werden al gewonnen en na ruim een half uur was de zege op bezoek bij de hekkensluiter van Italië al binnen. Twee goals van Borja Mayoral en een rake strafschop van clubtopcorer Henrikh Mkhitaryan zorgden voor en razendsnelle 0-3 voorsprong, die ook na de aansluitingstreffer van Vladimir Golemic niet meer in gevaar kwam.

Bologna – Udinese 2-2

Met Jordy Schouten uiteraard in de basis speelde Bologna voor de vijfde maal op rij gelijk in de Serie A. Omdat de goal van Torslay Arslan pas in blessuretijd viel namens de bezoekers, zal het echter voelen als een kleine nederlaag. Wel stond Bologna vrijwel de hele tweede helft met een man minder, nadat doelpuntenmaker Matthias Svanberg met zijn tweede gele en dus rode kaart van het veld was gestuurd direct na de pauze. Mitchell Dijks, Marvin Zeegelaar en Thomas Ouwejan maakten minuten, Hidde ter Avest bleef negentig minuten op de bank. 

Overige uitslagen:

SS Lazio – Fiorentina 2-1

Torino – Hellas Verona 0-1

Sassuolo – Genoa 2-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen