De Boer over Van de Beek: "Verhuurd of zelfs verkocht worden"

6 januari 2021 – Donny van de Beek (23) zou met het oog op het EK 2021 misschien een tijdelijke transfer moeten maken bij Manchester United. De Nederlandse middenvelder zit ook woendsagavond weer op de bank bij The Red Devils in de halve finale van de Leageu Cup. Een tijdelijk vertrek is misschien wel de beste optie met het oog op de komende zomer.

De Boer over Van de Beek: "Verhuurd of zelfs verkocht worden"

Daarvoor pleit Ronald de Boer. "Het EK komt eraan, hij zal daar ongetwijfeld bij willen zijn", stelt de broer van de bondscoach van het Nederlands elftal tegenover het Algemeen Dagblad. "Misschien is het voor hem goed om met de club te bespreken wat ze precies met hem willen. Als het zicht op speeltijd niet beter wordt, moet hij misschien uitspreken dat hij verhuurd of zelfs verkocht moet worden."

Lees ook: Van de Beek is voor de toekomst: "Ik stik van de middenvelders"

Over alle competities kwam de Nederlander weliswaar tot negentien optredens, maar in elf van die gevallen was dat als invaller. "Af en toe moet je ook een beetje geluk hebben. Natuurlijk ziet het er nu niet geweldig uit, maar het kan met een geweldig optreden zomaar ineens helemaal omslaan", relativeert De Boer de keuze van Van de Beek. "We weten natuurlijk ook niet wat er achter de schermen speelt. Misschien hebben ze bij zijn transfer wel bepaalde afspraken gemaakt, laten ze hem zich dit seizoen klaarstomen voor komend jaar. Dat blijft altijd een beetje gissen", aldus de oud-international.

Premier League

gerelateerd