City League Cup-finalist na terechte zege bij United

6 januari 2021 – Manchester City is de opponent van Tottenham Hotspur in de finale van de League Cup. In de derby op bezoek bij Manchester United was de ploeg van Pep Guardiola woensdagavond duidelijk de betere. Nadat in de eerste helft drie goals werden afgekeurd – waarvan twee van The Citizens –, bleven de twee rake pogingen na de pauze wél staan bij de bezoekers: 0-2.

City League Cup-finalist na terechte zege bij United

John Stones liep uit een vrije trap vijf minuten na de pauze het vierde doelpunt van de avond van dichtbij binnen, toch zorgde de centrale verdediger voor de 0-1 op Old Trafford. In een heerlijke eerste helft werden namelijk goals van achtereenvolgend Marcus Rashford, Ilkay Gündogan en Phil Foden afgekeurd vanwege buitenspel. Kevin De Bruyne had bovendien het aluminium geraakt, terwijl Bruno Fernandes op zijn beurt Zack Steffen had gedwongen tot een fraaie redding. 

Direct na de pauze werd de ban dus alsnog gebroken in de derby van Manchester, die Donny van de Beek als grotendeels bankzitter genoot. Ondanks het feit dat United onmachtig oogde en alleen Fernandes tot twee doelpogingen kwam, was speeltijd de Nederlandse middenvelder lang niet gegund. Pas toen Aaron Win-Bissaka de bal slecht verwerkte en Fernandinho de 0-2 binnen volleerde, kwam Van de Beek nog even in de ploeg voor Fred.

Daarin kon de nederlaag logischerwijs niet meer worden afgewend door Van de Beek, dat met United zodoende uitgeschakeld is in de League Cup. Voor Guardiola wacht door deze zege zijn opeenvolgende finale met City, met wie hij de League Cup de laatste drie jaar pakte. Tottenham Hotspur hoopt aan die reeks een einde te maken en hun eigen prijzendroogte te beëindigen.

Eredivisie

gerelateerd