Ouderwetse Messi, Frenkie en Pedri helpen Barça aan zege

6 januari 2021, 22:52   Bijgewerkt: 6 januari 2021, 22:57

FC Barcelona heeft een indrukwekkende overwinning geboekt op bezoek bij Athletic Bilbao. Ondanks een rampzalige start speelde de formatie van Ronald Koeman een van de beste wedstrijden onder leiding van de Nederlandse coach, waarbij vooral Lionel Messi ouderwets floreerde. De Argentijn kwam tot drie goals (één afgekeurd) en raakte tweemaal het aluminium in de 2-3-zege.

Toch zou het te veel eer voor Messi zijn om alleen zijn rol uit te lichten. Ook de piepjonge Pedri, die zich opwerkt tot een van de revelaties dit seizoen bij FC Barcelona, had een glansrol, evenals Frenkie de Jong. De Nederlander stelde de achttienjarige Spanjaard na een heerlijke pass van Messi in staat om na een kwartier de gelijkmaker van Iñaki Williams ongedaan te maken: Pedri faalde niet met zijn kopbal (1-1).

De Jong, Pedri en Messi waren zoals gezegd de absolute uitblinkers. De Argentijn raakte met twee heerlijke pogingen nog het aluminium, al had hij tussen die twee pogingen door ook de 1-3 binnengeschoten. Via snoeihard, ditmaal de onderkant, van de lat had hij het duel in San Mamés – waar FC Barcelona én Messi het traditioneel moeilijk hebben – beslist. De late aansluitingsgoal van Iker Muniain uit een foutje van Messi deed daar niets aan af. 

Dat FC Barcelona relatief simpel won bij het debuut van Athletic-coach Marcelino zegt ook iets over de fase waarin de Catalanen zitten. Koeman heeft het steeds beter voor elkaar in het 3-2-4-1-systeem, waarin Messi ook beter kan floreren. Met twee zeges uit twee duels in 2021 meldt Koeman zich met zijn ploeg eindelijk weer bij de bovenste vier ploegen in La Liga, al geeft vooral de manier waarop én de rol van Messi (Pedri én De Jong) reden tot optimisme in Catalonië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen