Slecht debuut Pochettino, Memphis na goals aan kop

6 januari 2021, 23:05

Mauricio Pochettino heeft een dramatisch debuut beleefd als coach van Paris Saint-Germain. De Argentijnse coach is er woensdagavond namelijk niet in geslaagd om Saint-Étienne te verslaan (1-1). Omdat Memphis Depay met twee goals bijdroeg aan de zege van Olympique Lyon (3-2), is Lyon alleen de nieuwe koploper. Sven Botman verloor namelijk verrassend van Angers met OSC Lille.

Ondanks dat PSG de laatste weken gewoon won in de Ligue 1 werd voor de jaarwisseling afscheid genomen van Thomas Tuchel. De Duitse coach werd weggestuurd omdat er beter voetbal moest komen. Qua resultaat is de opvolger Pochettino – die Mitchel Bakker als basisspeler had opgsteld – daarin in elk geval niet geslaagd, want na een kleine twintig minuten opende Romain Hamouma de score namens de thuisploeg.

Een verrassende achterstand voor PSG, dat de schade weliswaar snel herstelde via Moise Keane, maar verder dan dat kwam de Franse topploeg niet. Bankzitter Xavi Simons werd niet gebruikt door Pochettino om de rollen nog om te draaien, Ángel Di Maria en Julian Draxler wel, maar het lukte niet. Al met al een zeer tegenvallend debuut voor de Argentijnse coach bij Franse topclub, dat Neymar nog wel miste. 

{image[345133][right-half][]}Olympique Lyon – RC Lens 3-2

Memphis Depay is woendagavond het nieuwe kalenderjaar uitstekend gestart met Olympique Lyon. De Nederlandse aanvaller opende zijn persoonlijke rekening en die van Lyon na ruim een half uur voetballen met een harde pegel in de verre hoek. Nadat RC Lens direct na de thee via een eigen goal de score had verdubbeld, mocht Memphis niet veel later vanaf elf meter aanleggen voor zijn tweede en Lyon's derde. Daarmee was het duel gespeeld, ondanks de relatief snelle aansluitingstreffer van Florian Sotoca en treffer in blessuretijd. Zodoende blijft Lyon aan kop van de Ligue 1, omdat de concurrentie punten verspeelde. 

OSC Lille – Angers 1-2

Zo goed en betrouwbaar Sven Botman met OSC Lille normaliter is, zo slecht was de start woensdagavond van 2021. Alsof alles in het vorige jaar was blijven steken stond de opponent van Ajax in eigen huis na twintig minuten opeens met 0-2 achter door twee goals van Romain Thomas. Voor de pauze had Burak Yilmaz weliswaar de aansluitingstreffer gemaakt namens Lille, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Mede omdat Yilmaz zijn tweede goal van de avond meteen na de pauze afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Geen lekkere start voor het team dat Ajax treft in de zestiende finales van de Europa League.

Overige uitslag:

Olympique Lyon - Montpellier 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen