Malen kijkt uit naar kraker: "Ik voel me goed en sterk"

7 januari 2021, 07:33

Donyell Malen kijkt volop uit naar de absolute kraker in de Eredivisie van komende zondag tegen Ajax. Voor de jonge PSV-spits (21) wordt het de eerste echte topper in Nederland sinds zijn zware blessure van vorig seizoen. De aanvaller kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club. "Mooi om naar uit te kijken. Iedereen heeft er zin in. En ik ook wel."

Dat vertelt Malen tegenover De Telegraaf. "Ik voel me goed en sterk, daar gaat het om", licht de aanvaller toe over zijn blessure. Malen voelt zich naar eigen zeggen sterker dan voor zijn kniekwetsuur, ondanks dat Roger Schmidt hem relatief vaak voortijdig wisselt. "Ik ben altijd gretig, wil altijd spelen, maar de trainer weet ook wat hij doet", stelt Malen daarover.

"Als hij aan mij ziet, voor zijn gevoel, dat ik een beetje moe ben, dan heb ik er alle respect voor als hij me vervolgens in bescherming neemt. Het is een apart en lang seizoen en ik denk dat de trainer om ons geeft", weet Malen. "We zijn niet alleen poppetjes voor hem. Dat kan ik extra waarderen. Zeker na mijn blessure. Het was een heel speciaal jaar, waarin onverwachte dingen zijn gebeurd. Ik ben blij dat ik nu op dit punt sta."

Want PSV is dit seizoen sterker dan het vorige jaar, meent Malen. "We spelen wat anders en uit voorzetten van de zijkanten scoorde ik vorig jaar niet heel veel, nu wat meer. Dat is een fijne ontwikkeling en daar is veel over gesproken met de spelers om me heen en de trainer. Als we het goed uitspelen, in het tempo dat we hebben laten zien, is dat altijd lastig verdedigen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen