'Ajax jaagt inderdaad op Haller, ook huurconstructie is een optie'

7 januari 2021, 09:09   Bijgewerkt: 7 januari 2021, 10:12

Ajax is inderdaad bovenmatig geïnteresseerd in Sébastien Haller (26). Nadat woensdagavond het doorgaans goed geïnformeerde L'Équipe naar buiten kwam met het sterke gerucht dat de Amsterdammers zelfs al dicht bij de komst van de West Ham United-spits waren, zijn de transferverhalen inmiddels ook in Nederland bevestigd. Mogelijk wordt hij binnengehaald via een huurconstructie. 

Onder andere De Telegraaf en Voetbal International maken melding van de geruchten uit Amsterdam. Volgens de ochtendkrant is er echter wel een probleem: in 2016 zou Marc Overmars de spits ook al aangeboden hebben gekregen voor slechts vijf miljoen euro, maar toen vond hij hem niet goed genoeg. Aangezien er nu vijf keer zo veel op tafel moet komen, is tijdelijke overgang wellicht logischer.

'Waarschijnlijker lijkt het dat Ajax Haller het komende half jaar huurt en hem in de zomer (verplicht) koopt', schrijft De Telegraaf over de interesse uit Amsterdam in de financieel onzekere coronatijd. Een recordtransfer zou momenteel misschien voor gefronste wenkbrauwen zorgen. VI weet eveneens dat Ajax op Haller jaagt, maar schrijft (nog) niets over een huurconstructie.

Lees ook: L'Équipe: Haller vertrekt op korte termijn voor 25 miljoen naar Ajax

Haller maakte tussen 2015 en 2017 veel indruk bij FC Utrecht, waar hij een transfer verdiende naar Eintracht Frankfurt. West Ham United had liefst vijftig miljoen euro over voor de Fransman, maar de Premier League bleek niet het ideale podium. Met veertien goals in 53 officiële duels namens The Hammers was zijn komst geen heel groot succes. Dat Ajax hem dus naar verluidt voor de helft van de prijs kan ophalen, zegt wat dat betreft genoeg.

De aanvaller kan na Zakaria Labyad en Sean Klaiber de volgende oud-speler van FC Utrecht worden die Ten Hag binnenhaalt in de Johan Cruijff Arena. Kort na de berichtgeving van L'Équipe kwam ook de Franse editie van Goal.com naar buiten met het nieuws dat in de afgelopen nacht (woensdag op donderdag) vermoedelijk al een cruciale meeting op het programma staat voor verrassende transfer. Daarover kwam nog geen bericht naar buiten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen