ESPN schrapt het standaard uitzenden van alle KKD-duels

7 januari 2021, 12:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ESPN, de opvolger van FOX Sports, heeft besloten om flink te bezuinigen op de Eerste Divisie. Per heden zijn niet alle wedstrijden per speelronde meer te zien op de betaalzender, waardoor voor veel fans hun club niet meer live te zien is. De stadions moeten immers ook nog leegblijven, wat voor supporters én clubs problematisch kan worden.

"De productiekosten om op deze voet verder te gaan zijn gewoon te hoog", reageert CED-directeur Marc Boele tegenover het Algemeen Dagblad. Aan het begin van dit seizoen werd er mede door de coronacrisis 750.000 euro achtergehouden om alle wedstrijden uit te zenden, maar dat was niet genoeg om de boel in de lucht te houden. In die prognose werd namelijk rekening gehouden met de terugkeer van (een deel van) het publiek na de winterstop. 

Voor clubs kan het besluit problematisch worden, omdat sponsoren zo nog minder in beeld zijn. Niet bij de fans en ook niet meer bij tv-kijkend publiek. "Als ik het voor het zeggen had bij NAC, zou ik het wel weten. Ik zou als club zeggen: als onze supporters niet meer kunnen kijken, gaan we helemaal niet meer voetballen. Echt, de supporters worden keihard in de kou gezet", laat Levien den Boer, voorzitter van de stichting B-Side Rats, weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen