RKC Waalwijk
0 – 1
NEC

Derby County met jeugdteam in de FA Cup na corona-uitbraak

7 januari 2021 – Forse coronaproblemen voor Derby County: de voormalige werkgever van Phillip Cocu zit vrijwel volledig in quarantaine. Desondanks moet de Championship-club zaterdag in de derde ronde van de FA Cup vermoedelijk gewoon aantreden tegen Chorley FC, waardoor er een volledig jeugdteam op de been gebracht moet worden.

Derby County met jeugdteam in de FA Cup na corona-uitbraak

De club laat weten dat de volledige eerste selectie in quarantaine zit momenteel, inclusief speler/trainer Rooney, die het stokje overnam na het ontslag van Cocu. Later vandaag volgt er een nieuwe testronde, maar alle spelers die positief hebben getest of met andere spelers in nauw contact zijn geweest, moeten in quarantaine en ontbreken.

Desondanks moet er vermoedelijk gewoon worden afgetrapt in het belangrijkste bekertoernooi van Engeland, want Derby County kan nog minimaal veertien spelers op de been brengen. Omdat ze daarbij ook moeten putten uit hun O23- en O18-team – zoals de protocollen voorschrijven – is de kans miniem dat het duel uitgesteld wordt. Een representatief team wordt er dan ook niet op de been verwacht.

Zonder Cocu bivakkeren The Rams nog altijd onderin het tweede niveau van Engeland: mooie zeges op Swansea City (2-0) en Birmingham City (0-4) werden de laatste weken afgewisseld met nederlagen tegen concurrent Sheffield Wednesday (1-0) en Preston (0-1). Zodoende staat de club op de 22ste plaats in het Championship.

Eredivisie

gerelateerd