Aston Villa tegen Liverpool op de tocht na grote corona-uitbraak

7 januari 2021 – Het is nog maar de vraag of de FA Cup-wedstrijd tussen Aston Villa en Liverpool vrijdag doorgang vindt. De club uit Birmingham maakt via de officiële kanalen bekend getroffen te zijn door een corona-uitbraak. Een groot aantal spelers van de eerste selectie en technische staf heeft positief getest op het virus.

Aston Villa tegen Liverpool op de tocht na grote corona-uitbraak

Dientengevolge heeft Aston Villa besloten het trainingscomplex Bodymoor Heath per direct te sluiten. De Engelse club schrijft dat maandag een hoop spelers en leden van de technische staf positief testten op het coronavirus. Bij een tweede testronde kwamen nog meer positieve resultaten aan het licht. De laatste training voor het duel met Liverpool is geschrapt.

Het is onduidelijk met hoeveel besmettingen de club van Nederlandse aanvaller Anwar El Ghazi te maken heeft. Achter het duel met Liverpool, dat vrijdagavond vanaf 20.45 uur gespeeld moet worden, staat nog een vraagteken. De voorbije weken werden al enkele wedstrijden in Engeland afgelast vanwege een corona-uitbraak. Onder meer Everton tegen Manchester City (28 december) en Tottenham Hotspur tegen Fulham (30 december) werden verzet.

Lees ook: Derby County met jeugdteam in de FA Cup na corona-uitbraak

Eredivisie

gerelateerd