Alle seinen op groen: Ajax gaat Haller-transfer voltooien

7 januari 2021, 21:05   Bijgewerkt: 7 januari 2021, 22:43

De transfer van Sébastien Haller naar Ajax is in kannen en kruiken. Volgens De Telegraaf en Voetbal International heeft de Amsterdamse club zijn gewenste spits binnen. Ajax telt twintig miljoen euro neer voor Frans-Ivoriaanse spits van West Ham United, die zijn handtekening zet onder een contract tot de zomer van 2025.

De ontwikkelingen rond Haller hebben zich de afgelopen 24 uur in rap tempo opgevolgd. Het Franse L'Equipe maakte woensdagavond bekend dat Ajax werkte aan de komst van de 26-jarige aanvaller. Een halve dag later werd het nieuws bevestigd door gerenommeerde Britse en Nederlandse media. Haller arriveerde donderdag in Amsterdam en doorstond met succes de medische keuring.

Zo keert Haller na drie en een half jaar terug naar de Eredivisie. De oud-speler van FC Utrecht verkaste in 2017 voor 7,5 miljoen euro naar Eintracht Frankfurt en werd twee jaar later voor vijftig miljoen euro doorverkocht aan West Ham United. In Engelse dienst werd hij geen groot succes. Met veertien goals in 53 officiële wedstrijden maakte Haller de hoge verwachtingen bij The Hammers niet waar.

Voor minder dan de helft van de transfersom die West Ham anderhalf jaar geleden overmaakte naar Eintracht Frankfurt pikt Ajax de spits op in Londen. Volgens VI zal Ajax het transferbedrag van twintig miljoen euro over meerdere jaren uitsmeren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen