Bazoer: "Soms gaat het me te makkelijk af in de Eredivisie"

8 januari 2021, 08:52

Net als in het begin van zijn loopbaan heeft Riechedly Bazoer de wind weer in de zijlen. De 24-jarige verdedigende middenvelder is blij dat hij het na enkele moeilijke jaren weer heeft kunnen omdraaien en looft trainer Thomas Letsch.

Zijn doorbraak bij Ajax was stormachtig, maar daarna ging het langzaam maar zeker minder met de international. Na moeilijke jaren bij VfL Wolfsburg, FC Porto en Eredivisie bloeit hij dit seizoen op in Arnhem. Hij is verder dan in het begin van zijn loopbaan, vertelt hij aan de Volkskrant. "Toen dacht ik na een goede wedstrijd: nu kan ik wat rustiger aan doen. Nu denk ik: die volgende moet ik nog 110 procent meer geven. Waarbij ik er voor moet waken dat ik niet doorsla. Ik bedoel dit niet arrogant, maar soms gaat het me in de Eredivisie iets te makkelijk af. Dan wil ik extra dingen doen. Mensen denken dan: hij is arrogant of nonchalant", zegt Bazoer, die weet dat hij er af en toe bovenuit steekt. "Als ik in die flow zit, ben ik niet meer te stoppen."

De 24-jarige speler, die dit jaar weer interlands wil spelen, kan de lovende kritiek goed verwerken zo geeft hij aan.  "Ik weet wat het is om een hype te zijn. Maar ik ga er nu anders mee om." Sleutelmoment voor Bazoer bij Vitesse was het positieve gesprek dat hij in de zomer voerde met Letsch. "Ik houd er niet van als er veel naar mijn verleden wordt gevraagd, dat deed hij totaal niet. Hij wilde met een positief gevoel vooruitkijken, we hebben vanaf dag één een goede band. Dit seizoen moet mijn seizoen worden om komende zomer een stap te maken, zei ik. Hij zei: daar ga ik alles aan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen