Witte rook uit Amsterdam: Haller (26) is de nieuwe Ajax-spits

8 januari 2021, 09:34   Bijgewerkt: 8 januari 2021, 09:47

Ajax heeft de komst van Sébastien Haller afgerond. De Amsterdammers melden vrijdagochtend dat de laatste plooien zijn gladgestreken en dat de Franse spits een contract heeft getekend tot 2025. De Ivoriaan international, die eerder succesvol werkte met Erik ten Hag, wordt voor 22,5 miljoen euro gekocht van het Engelse West Ham United.

Haller maakte tussen 2015 en 2017 veel indruk bij FC Utrecht, waar hij een transfer verdiende naar Eintracht Frankfurt. West Ham United had liefst vijftig miljoen euro over voor de Fransman, maar de Premier League bleek niet het ideale podium. Met veertien goals in 53 officiële duels namens WHU was zijn komst geen heel groot succes. Dat Ajax hem voor de helft van de prijs heeft opgehaald, zegt wat dat betreft genoeg. De 22,5 miljoen euro is voor Ajax overigens een record. Niet eerder werd er zoveel geld op tafel gelegd voor een speler. Het bedrag wordt naar verluidt niet in één keer betaald, maar in meerdere termijnen.

Volgens het Engelse The Athletic heeft West Ham de spits laten gaan, omdat hij te vaak op een eiland stond in de spits en te traag was voor het spel dat David Moyes voor ogen had. Bovendien had hij niet de werkethiek die (onder)in de Premier League wordt gevraagd van aanvallers: hij zou beter passen bij clubs die meer de bal hebben. Ondanks de tiende plaats was dat bij West Ham United nog regelmatig niet het geval.

Het zou zomaar kunnen dat Haller komend weekend tegen PSV zijn debuut maakt voor Ajax. Daarvoor moeten de Amsterdammers de winteraanwinst voor vrijdag 12.00 uur inschrijven bij de KNVB. Kan Haller een negatieve coronatest overleggen, dan hoeft hij niet in quarantaine. Nu hij in ieder geval al is vastgelegd, moet de topper van zondag haalbaar zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen