Overmars: "Ik denk dat Haller heel goed bij ons past"

8 januari 2021, 10:58   Bijgewerkt: 8 januari 2021, 11:04

Dat het Ajax gelukt is om met Sébastien Haller een nieuwe spits binnen te halen, zorgt voor tevredenheid bij directeur Marc Overmars. De directeur van de Amsterdammers wilde graah een nieuwe aanvaller en is blij dat er met Haller een speler is gekomen die er direct staat.

Tegenover Ajax TV vertelt Overmars dat de spits al langer in beeld is. "Hij staat al langere tijd op onze lijst. We hebben hem ook eerder al eens een keer benaderd, meerdere malen. Een paar jaar geleden en een halfjaar geleden ook nog. Het was bekend dat we in de zomer misschien voor een spits wilden gaan, maar dan moest het wel een spits zijn waarin iedereen geloofde en waar we vol voor gaan. Dat lukte toen niet. Nu komt dit heel goed uit gezien al onze problemen die we nu voorin hebben."

Dat Haller bij West Ham United niet helemaal uit de verf kwam, vindt Overmars niet veelzeggend. Hij trekt de vergelijking met Dusan Tadic. "Dusan speelde bij Southampton op de middenlijn. West Ham is ook niet echt een aanvallende ploeg, maar wij wel. We hopen dat hij dichter bij de goal gaat spelen en dat was bij West Ham niet het geval. Hoe dichter bij de goal, hoe gevaarlijker. Dat geldt voor Tadic ook. Natuurlijk zijn dat droomscenario's, maar hij heeft een goede leeftijd en is ambitieus. Hij wil werken en is een teamspeler. Hij is sneller dan menigeen denkt en heeft een goede techniek. Ik heb er veel vertrouwen in en ik denk dat hij heel goed bij ons past."

Volgens Overmars was het duidelijk dat er in de winter een spits bij moest. "Je moet voor een oplossing gaan die goed is, en niet half. We konden genoeg spitsen huren, maar de een is niet fit en de ander heeft maanden niet gespeeld. Dan ga je teveel prutsen", vindt Overmars, die hoopt dat de nieuwe spits tegen PSV al een rol kan spelen. "Dat is wel de bedoeling, ja. We zullen er in principe wel even druk mee zijn, maar ik hoop dat het lukt. Er komt veel papierwerk bij kijken."

Overmars gaf tevens aan dat Ajax graag wil verlengen met Brian Brobbey, maar dat het verlengen van diens aflopende verbintenis vooralsnog niet is gelukt.

Lees ook: Haller hoopt op rol tegen PSV: "Scoren en winnen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen